Keyport Meets: Regio in je Rugzak!

Keyport Meets: Regio in je Rugzak…dé oriëntatie voor middelbare scholieren op de arbeidsmarkt

 

 

Cipher community heeft de opdracht gekregen om het platform te creëren voor het project Keyport Meets, Regio in je Rugzak. Een mooie opdracht, waarmee Cipher zijn meerwaarde in de volle breedte kan laten zien. De eerste sprintsessie is al geweest en we zijn op dit moment volop bezig met de ontwikkeling.

 

Kort nog even een opfrisser van wat Cipher ook alweer is. Cipher staat synoniem voor een moderne werkwijze om uw vraagstukken op het gebied van software te beantwoorden. Cipher is een virtuele organisatie van Innervate Services en de WAT Company. Deze succesvolle samenwerking bedenkt, ontwikkelt en beheert software voor u op maat. Software voor iedere toepassing en voor ieder device.

 

Wat kan het platform Regio in je rugzak straks?

Om deze vraag te beantwoorden, is het nodig om te kijken wie de gebruikers van het platform zijn. Iedere gebruiker kan het platform namelijk op een andere wijze gebruiken.
We onderscheiden bij de start van Regio in je Rugzak diverse gebruikers. In de categorie Onderwijs zal het platform vooral gebruikt worden door leerlingen en docenten. De leerlingen zijn in eerste instantie de belangrijkste gebruikers van het platform. Het platform wordt zo gebruikt dat leerlingen alleen nog maar op dit platform hoeven in te loggen om het hele LOB-traject van Regio in je Rugzak te doorlopen. Docenten en mentoren gaan ook een profiel maken. Zij kunnen (passende) bedrijven in de regio zien en afspraken maken voor bedrijfsbezoeken.
Bedrijven vormen de tweede groep gebruikers van het platform. Bedrijven hoeven zich slechts eenmalig aan te melden met een profiel. Aanmelden voor evenementen en afspraken maken, stages aanbieden en contacten leggen gaat allemaal digitaal in het systeem.

 

Hoe ziet het traject van Regio in je Rugzak er straks uit?

De leerlingen beginnen in de tweede klas met de eerste stap: het aanmaken van een profiel. Het profiel bestaat uit het maken van een DNA-profiel waarin de competenties en vaardigheden van de leerling naar voren komen. Het profiel is spraakgestuurd in te vullen en kan het hele traject aangepast worden. Daarnaast gaan de leerlingen aan de slag om de regio beter te leren kennen.

 

 

Het profiel koppelt leerlingen automatisch aan passende banen in de regio. Er verschijnt een overzicht van alle passende aangesloten bedrijven in de regio die overeenkomen met het profiel.

De volgende stap is het evenement. Via het platform kunnen connecties met de deelnemende bedrijven worden gelegd. Het platform is ook in app-vorm te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat ook leerlingen en bedrijven, op het event, snel gegevens met elkaar uitwisselen. Het bezoek aan het bedrijf is een vervolgstap op het evenement en wordt ook door het platform digitaal gefaciliteerd. De laatste stap is het regelen van de stageplek. Ook dit is mogelijk via het platform. Het DNA-profiel en de software blijven de leerlingen op persoonlijke voorkeuren matchen in het hele traject.

Het platform is innovatief, gebruiksvriendelijk en langdurig inzetbaar. Het gebruik van de matchingsoftware is uniek en zal in de toekomst verder ontwikkeld worden om nog betere matches te kunnen genereren.