SOMA Roggenbroodbakkerij BV, ombouw aansturing productielijnen

SOMA bakt al sinds 1882 een breed brood assortiment met de lekkerste en puurste ingrediënten. Van Limburgs roggebrood tot Schwarzbrot en van Rozijnen-krentenwegge tot Speltkoren.

De aansturing van de productielijnen moest naar een higher level getild worden en 3 enthousiaste zelfstandige professionals van WAT Company hebben deze uitdaging opgepakt. De aansturing van de productielijnen is omgebouwd naar een .NET platform, dat de productieplanners, technische dienst en operators ondersteunt in het uitvoeren van hun taken. Er is een nauwe koppeling met de ERP-software gerealiseerd, waardoor het nu mogelijk is om op elk moment inzicht te krijgen wat er geproduceerd moet worden om aan de klantorders te kunnen voldoen. Daarnaast maakt de koppeling het versturen van DESADV-berichten (vooraanmeldingen van transport, EDI) mogelijk, nog voordat de goederen geladen worden voor transport.

Het onderhoud, ondersteuning en verdere ontwikkeling van het platform ligt nog steeds in handen van een van de zelfstandige professionals.