Een ZP’er aan het woord… Edwin Claessens

Net als Ghislain Rodenburg is Edwin Claessens een van de ZP-ers die via WAT Company aan de slag is gegaan bij een mooie organisatie. Edwin is op dit moment werkzaam als projectleider voor Maastricht Bereikbaar. Maar hoe is Edwin terechtgekomen bij Maastricht Bereikbaar en wat is zijn huidige functie binnen deze organisatie? In dit interview volgen we Edwin in zijn loopbaantraject bij Maastricht Bereikbaar.

 

Toen Edwin in 2015 zelfstandig werd, kwam hij via een bekende relatie in contact met WAT Company. Na een aantal contactmomenten was het eerste project voor Edwin al snel tot stand gekomen… in samenwerking met Rijkswaterstaat ging Edwin aan de slag als projectleider voor een renovatieklus in het Twentekanaal. Na afronding van dit project heeft Edwin diverse projecten doorlopen die betrekking hebben op de ontwikkeling van fietssnelwegen. Op deze manier is hij in 2017 terecht gekomen bij Maastricht Bereikbaar.

 

Momenteel stuurt Edwin als projectleider het project “fietsstimulering” aan. Samen met een team van 25 medewerkers geeft hij vorm en inhoud aan slimme en duurzame mobiliteit in de stad Maastricht en Zuid-Limburg als regio. Team “fiets” richt zich met dit project op het meer en veilig gebruik van de fiets als alternatief voor de auto. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar een stimulatie van het fietsgebruik, maar ook naar betere voorzieningen als fietsparken en fietsinfrastructuur. Dit stimuleert de mobiliteit en veiligheid in de lokale regio.

 

Niet alleen WAT Company, maar ook zusterorganisatie Meet the Youngsters heeft Edwin kunnen helpen. In de zoektocht naar een geschikte stagiair(e), heeft Edwin de hulp van Meet the Youngsters ingeschakeld, met succes! Zo heeft Edwin goede ondersteuning gekregen van een gemotiveerde stagiair bij het afronden van het onderzoek.